Verloskundige aan het werk met Vrumun
Enkele Vrumun gebruikerservaringen

 

Verloskundigenpraktijk Stiens

Marloes Bras-van der Jagt verloskundige/echoscopist
Thiemo Bras praktijkmanager
, Verloskundige praktijk Stiens

Als praktijk zijn we gestart met een programma van Duck F, dit na een zoektocht bij bestaande praktijken en met de wens geautomatiseerd te kunnen werken.
Dit beviel goed totdat er een overname kwam en we door rolden in een “nieuw pakket online” waarin volgens Philip de “sky the limit” was en er veel functionaliteit belooft werd met allerlei koppelingen en overal bereikbaar.
Toen de problemen van verdwenen partus verslagen, steeds veranderende lay-out en de onbereikbaarheid toe begonnen te slaan, begon de vertwijfeling toe te nemen.
De bereikbaarheid werd gelijk aan die van vele grote bedrijven, geen helpdesk maar telefoniste,
en de oplossingen bleven uit.
Toen ook per druk op de knop betaald moest gaan worden was de maat meer dan vol en moest het roer om.

Zo kwamen we in gesprek met Wouter over Vrumun, dit programma was al eens in een lijstje langs gekomen maar had toen der tijd niet de mogelijkheden die “belooft” waren door Philip.
Wat wel boven water kwam was de persoonlijke betrokkenheid van Wouter en Freek en hun belang bij een goede bereikbaarheid maar bovenal de eerlijkheid, niet van alles te beloven maar wel aan een oplossing te willen werken.
VRUMUN werd ons programma ondanks de gewenning, ook voor de collega’s, maar altijd was er iemand bereikbaar voor hulp.
We zijn zeer te spreken over de inhoud van de verloskundige applicatie en zeer zeker over de bereidwilligheid en hulp van Wouter en Freek. Ook onze eigen ideeën en oplossingen kunnen we ventileren en daar waar wat aangedaan kan worden, doen zij dit ook.
Ook voor het Echoburo, de echoscopie is er een goede opslag van de beelden en werkt dit in de praktijk ook goed en betrouwbaar.
Het programma biedt ook zeer goede mogelijkheden om inzicht te krijgen in je uitstaande declaraties en een feedback waarin het verloop per zwangerschap wordt aangegeven.

Na een erg hectische tijd is nu de rust weer in de praktijk en kunnen we ons richten op wat we belangrijk vinden het leveren van goede geboortezorg.
Wij zijn erg tevreden groet Marloes en Thiemo,Verloskundige Praktijk Stiens.

Echotoon

Patricia Stockx, Echotoon

Sinds iets meer dan een half jaar werkt Echotoon nu met Vrumun. Blij verrast waren wij met de klantgerichtheid vanaf het moment dat we de offerte aanvroegen. Korte lijnen, persoonlijk contact, flexibel, meedenken en duidelijkheid. Dat zijn een aantal kernwoorden welke volgens ons Vrumun tekenen. De Echomachine Siemens Acuson S1000 was snel gekoppeld en middels de DICOM optie was zowel het ophalen van de werklijst, het doorsturen van het Structured report en opslaan van de beelden zo voor elkaar. Vanuit Vrumun rapporteren we direct naar Peridos.
Niet alleen voor de medische echo’s is alles goed geregeld in Vrumun, ook het factureren voor de pret echo’s is een fluitje van een cent. Vrumun is intuïtief, gebruiksvriendelijk en misschien nog wel het belangrijkst. De mensen achter Vrumun denken met je mee en staan voor je klaar. Wij kijken uit naar het nieuwe jaar met een voortzetting van de fijne samenwerking tussen Echotoon en Vrumun.


Prinsenbeemden

Irma Franken- van Seeters  Verloskundigenpraktijk Prinsenbeemden Breda

Sinds kort heb ik Vrumun altijd op zak!
Het betreft hier mijn tablet met Windows 8 Pro en 3G simkaart.
Omdat wij als kleine duopraktijk geen praktijkassistent hebben, worden we vaak overdag gebeld.
Voor afspraken maken, verzetten of anuleren pak ik nu mijn tablet, haal met het accountwachtwoord de tablet uit slaapstand en zie onze praktijkagenda. Met een pennetje (met klitteband binnen handbereik) raak ik feilloos alle velden aan. 
Op deze manier zet je ook andere relevante info meteen in het vrumun, dit scheelt je thuis in tijd en je vergeet minder.
Het is belangrijk dat je tablet de windows-Pro versie heeft. Windows-RT, Ipad of Androïd werken enkel met apps en zijn geen volwaardige computers waarop je alles kan downloaden wat je wil.
Natuurlijk zijn apps erg handig, maar een app is vaak beperkter in zijn mogelijkheden. 
Een windows-pro tablet bied je naast vrumun natuurlijk nog het plezier dat je met een toetsenbordje een gewone pc bij hebt. Op het spreekuur is dit al eens handig gebleken toen het internet uitviel.

Logo Carus

Lenneke van Lee, Praktijk voor verloskunde & echoscopie Boekel

Heel fijn vind ik het om een berichtje te kunnen plaatsen op jullie website! Nu heb ik het gevoel dat ik iets kan terug doen na alle tijdsinvestering die jullie in onze praktijk hebben gestoken! Het is ontzettend fijn dat jullie 24/7 bereikbaar zijn voor alle vragen, zelfs als ze niet direct met Vrumun te maken hebben! Ook zijn we echt tevreden over het programma zelf, het werkt ontzettend logisch en het is altijd up-to date!
Tijdens mijn stages en waarneemperiode heb ik met andere programma's gewerkt en wat betreft de service en logica steekt Vrumun er met kop en schouders bovenuit.
Heel erg bedankt!


Logo Kollum

Verloskundig Centrum Jane

Na eerst een tijdje met de proefversie te hebben gewerkt, hebben wij besloten om in december 2010 over te stappen op Vrumun. Na een vlekkenloze conversie konden wij onze gang gaan en daar hebben we nog geen moment spijt van gehad!
Het programma werkt geweldig, er zijn zoveel mogelijkheden, waarvan wij ook nog steeds nieuwe ontdekken. Maar ondanks de vele mogelijkheden blijft het een zeer overzichtelijk programma.
Wij zijn een opleidingspraktijk en hebben met regelmaat nieuwe studenten. Vaak zijn ze niet bekend met Vrumun, maar ook de studenten geven aan dat het een programma is waar je snel je weg in vindt.

De service van Vrumun is geweldig en dat was nieuw voor ons.
Wanneer we ergens tegen aan lopen, hoeven we maar een mailtje te sturen en vaak heb je binnen een paar uur een reactie. Voor dringende zaken mogen we 24 per dag bellen, echt super!
Wij hebben een roerig jaar achter de rug, dit door sluiting van het ziekenhuis waar wij mee samen werkten. Met verzekeraars zijn er verschillende afspraken gemaakt en uiteindelijk toestemming gekregen om een extra tarief te mogen berekenen. Dit brengt de nodige problemen met zich mee, mede doordat de systemen van de verzekeraars hier niet klaar voor waren. Hierdoor werd onze boekhouding een enorme chaos, zelfs daar heeft Wouter ons ontzettend goed bij geholpen!
Binnenkort gaan wij ook een tablet aanschaffen, we zijn erg benieuwd hoe dit gaat werken, maar Vrumun kenende hoeven we daar niet over in te zitten.
Voor een ieder die twijfelt om over te stappen…gewoon doen!


Logo het Lichtpunt

Monique Bonné, Echocentrum het Lichtpunt in Nuth

Echocentrum het Lichtpunt werkt sinds mei 2012 met Vrumun. In tegenstelling tot onze vorige software leverancier is Vrumun zeer dynamisch en service gericht. Vanaf het eerste begin hebben we ons echosysteem de Voluson E6 via DICOM gekoppeld aan Vrumun. De ondersteuning bij het tot stand brengen van deze koppeling is bijzonder prettig verlopen. Het scheelde meteen veel werk om niet alle data input richting Peridos handmatig te hoeven invoeren voor het SEO.

Ook het declareren is gebruikersvriendelijk en de afgekeurde declaraties zijn makkelijk op te sporen en opnieuw in te dienen. Alle certificaten (UZI en Vecozo) en het COV zijn binnen handbereik, in een werkbaar en snel systeem. Onlangs  werden we verrast door de nieuwste ontwikkeling. Via de DICOM optie kunnen we nu ook echobeelden digitaal opslaan met één druk op de knop. Op deze manier is het dossier compleet en makkelijk na te slaan. Om dit tot stand te laten komen konden wij volstaan met slechts telefonische begeleiding van het team van Vrumun. Geen kosten voor de aansluiting en geen kosten voor de opslag. Waar vind je dit nog… Kortom wij zijn enthousiast. Chapeau  Vrumun!


Logo Bakermolen

Daniëlle de Groot, de Bakermolen in Alblasserdam

Sinds januari 2010 zijn wij met onze praktijk overgestapt op Vrumun, en willen nu nooit meer zonder.
Wat een super programma is dit! De mogelijkheden zijn ongekend. We ontdekken steeds meer en worden er telkens blijer van.
Vrumun synchroniseert feilloos alles wat je invoert en is voor alle collega's meteen zichtbaar. 
De zwangerschapskaart is overzichtelijk met vele handige reminders om je te helpen zorgvuldige zorg te geven. De agenda werkt perfect en geeft overzichtelijk weer waar iemand voor komt in verschillende kleuren. 
Met name het declareren is een genot. Waar het ons steeds lastiger gemaakt wordt om een simpele declaratie in te dienen, denken ze bij Vrumun mee om het ons zo makkelijk mogelijk te maken. En het werkt! Weinig foutmeldingen, en daar waar ze er wel zijn, en wij er niet uit komen, dan is er vrijwel direct hulp. Het lijken wel vroedvrouwen daar bij Vrumun ;-) ook altijd aan het werk. 
Sinds dit jaar maken wij ook gebruik van de optie logboek voor een duidelijk en volledig overzicht van de bijzonderheden en consulten in de praktijk. Dit is een goed middel om op een veilige manier over te dragen wat er speelt in de praktijk, en voor iedereen zichtbaar en werkbaar. De dingen 1x noteren en alles is duidelijk voor alle collega's. 
Deze maand zijn we begonnen met het werken met tablets. We hebben gekozen voor een Acer Iconia W5 met Windows 8 er op. Daarbij hebben we bij elke tablet (4stuks) een MIFI apparaatje aangeschaft voor mobiele verbinding. Dit is een mobiele wifi waar we een klein data abonnement bij hebben gekocht van 500MB en daar maakt de tablet verbinding mee. Werkt perfect! Alle partussen voeren we ter plekke meteen in en plannen de visites ook gelijk. Wat een heerlijkheid om alles maar 1x te hoeven invoeren. 
Niet alle collega's bij ons zijn cyberwonders, maar het werken met Vrumun is voor iedereen haalbaar, zelfs met een tablet. Ik kijk uit naar de speciale tablet-app die er aan gaat komen, want dan zal het werken met de tablet nog wat makkelijker worden.
Vrumun bedankt!

Meppel

Annet Adriessen Het Verloskundig Centrum Meppel en Wolden

Wij waren in onze praktijk toe aan een web-based programma. Na aanbevelingen van anderen kwamen we bij Vrumun terecht. Geen moment spijt gehad. Binnen een paar weken hadden we het programma onder de knie, ook de digibeten onder mijn collega's. En waar dit programma zeker ook met kop en schouders boven de rest uitsteekt  is de service , ook als je al jaren klant bent. Telefonisch zeer goed te bereiken en altijd bereid om je dingen uit te leggen en toe te lichten. 
Kortom een aanrader. 

Logo Echocentrum Rijnmond

Echocentrum Rijnmond
Ruby Noland en Jenna Cheizoo

In juli 2012 zijn we gaan werken met Vrumun. Voorheen werkten we met eigen software.
We zijn erg tevreden over de snelheid, gebruiksvriendelijkheid en deskundige ondersteuning.
Onze echografen zijn nu ook gekoppeld via Vrumun Worklist en Structured Report. Dit levert tijdswinst op en voorkomt foute invoer van echogegevens.
Het programma heeft ook veel mogelijkheden om aanvullende gegevens via memovelden, bijlagen etc. vast te leggen.
De geïntegreerde Vecozo declaratie mogelijkheid in Vrumun is voor ons ook een verbetering. Voorheen was het declareren en de bijbehorende adminsistratie voor ons een tijdrovende bezigheid.
De ondersteuning bij vragen of onduidelijkheden is heel laagdrempelig en deskundig. Wouter en Freek zijn erg enthousiast en snel te bereiken en nemen de tijd om goede ondersteuning te verlenen.


Prinsenbeemden

Irma Franken- van Seeters  verloskundigenpraktijk Prinsenbeemden Breda
Aanhoudende problemen met  Onatal deden ons besluiten, ondanks overstapproblemen,  de sprong  te wagen. Wij hebben  handmatig  de onder zorg  klanten verkort ingevoerd en zijn gestart (mei 2012).
Weg traagheid, uitval en recidiverende fouten.  Het agendagebruik is een feest.
Er is meer overzicht , de checklist en memo’s  zorgen ervoor dat je bepaalde zaken niet meer kan vergeten. We richten nu onze aandacht weer op onze klanten zoals het hoort.
Zorgmail verwerken gaat erg vlot, een automatische memo komt in het dossier.
De zelfgemaakte standaard brieven met invoegvelden zijn voor vele doeleinden geschikt.

Het programma geeft veel mogelijkheden aanvullende gegevens te bekijken te rangschikken en controleren, iets voor toekomstige toepassingen.
De helpdesk is simpel en laagdrempelig te bereiken en je krijgt een meteen een deskundige aan de telefoon, dit is precies hoe onze kleinschalige praktijk ook werkt en wat wij waarderen.
Omdat wij echo’s maken is het prettig dat dit onderdeel goed functioneert, voor ons wederom een vooruitgang en dat tegen minder kosten.

De Parel

Acer Tablet

Verloskundigenpraktijk De Parel
Janita Nagel

Begin 2012 zijn wij gestart met het gebruik van Vrumun. Thuis werken was ons bekend maar onderweg gegevens invoeren bij cliënten thuis en van daaruit printen werd met ons voorgaande programma als onhandig ervaren. Met de huidige ontwikkelingen moest het toch makkelijk kunnen.
We hebben gekozen voor een tablet met MS Windows en met een los toetsenbord. Vervolgens een goedkoop Internet abonnement om het uit te proberen. We werken hier nu vanaf juni 2012 mee, wat werkelijk ideaal is! Thuis en waar mogelijk via wifi en elders met 3G het werkt perfect voor de kleine handelingen het tablet voor meer, bijvoorbeeld partusverslag, het toetsenbord erbij. Agenda altijd bij de hand en direct wijzigingen aanbrengen in kaarten waar je collega's elders gelijk bij kunnen. Wij zijn zeer te spreken!! Zorgmail, praktijkmail, agenda, declaraties etc. altijd allemaal bij de hand.
Vrumun kan gewoon aan blijven staan, je hoeft niet opnieuw in te loggen!


Het Hartje

Ode Verloskundigen
Marlies Garritsen

Omdat ons vorige programma tekort schoot in gebruikersgemak, zijn wij ons gaan orienteren op een nieuw programma voor onze praktijk. Goede ervaringen van andere gebruikers leidden ons naar Vrumun en in december 2011 zijn wij overgestapt. De conversie verliep probleemloos. Het in gebruik nemen van een nieuw programma in een praktijk met veel medewerkers levert per definitie onduidelijkheden op. Er moesten dus goede afspraken worden gemaakt t.a.v. het eenduidig invoeren van de gegevens. Gelukkig hadden wij voldoende tijd gehad om dit voor te bereiden en verliep de eerst periode ook zonder al te veel problemen. Dit is meteen een aanrader aan toekomstige gebruikers: zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt om het programma uit te testen in de testfase. Maak ook in deze fase duidelijke afspraken binnen de praktijk. Dan ben je klaar voor de definitieve conversie.
Zoals in elk programma zijn er altijd nog dingen waar verbetering in nodig is, maar de heren van Vrumun staan altijd open voor je opmerkingen en suggesties.
De service van Vrumun is goed: ze reageren snel en adequaat op je vragen en zijn, voor mijn gevoel, zo goed als dag en nacht bereikbaar!  Ze blijven innoveren en het programma wordt regelmatig ge-update. Binnenkort gaan wij met Vrumun op tablets aan de slag en gaan zodoende dus nog meer onderdelen van het programma gebruiken. Ik ben benieuwd!

LOGO VPA

Verloskundige Praktijk Loes Cornelis
Loes Cornelis

Als verloskundige daterend uit het pre computertijdperk had ik de nodige problemen met mijn vorige programma Micronatal. Vooral declareren was een crime. Voeg daarbij de groeiende ergernis over de "help"desk en de reden om over te stappen is duidelijk.
Enthousiaste verhalen over Vrumun had ik eigenlijk niet nodig. Alles kon alleen maar beter zijn.
Op 19-10-2010 heb ik Wouter Went een email gestuurd, een maand later had ik de proefversie en op 21-12-2010 ben ik overgestapt.
De begeleiding en hulp van Wouter waren en zijn geweldig.
Ik kan het iedereen dan ook aanraden de overstap te maken.

LOGO VPA

Verloskundigen Praktijk Almelo
Alie Kuiterman

Na een langdurige en uitgebreide bezinning op een nieuw software programma voor onze verloskundigen praktijk, hebben we begin 2010 voor Vrumun gekozen en zijn in april van dat jaar van start gegaan. Doorslaggevend voor de keuze is geweest de servicegerichte opstelling van “de mannen van Vrumun”. We konden altijd bellen en dat is tot op de dag van vandaag zo gebleven.
Natuurlijk is het wennen als je met een nieuw systeem start. Het kost tijd om het hele systeem te doorgronden, de handige werkwijzen te vinden en al die verschillende velden allemaal eenduidig in te vullen. Daarbij komen er steeds verbeteringen en uitbreidingen, zodat dit een continu aandachtspunt blijft.
Groot pluspunt van Vrumun is het declareren, dat is een fluitje van een cent. Als minpunt is te noemen dat soms veel tabbladen geopend moeten worden, om te vinden wat je wilt vinden. Over het algemeen zijn we heel tevreden over het werken en samenwerken met Vrumun.


Bronovo

Verloskundigenpraktijk Bronovo
Tanja Beekman – Verloskundige en Unithoofd.

"Sinds begin dit jaar zijn we overgestapt naar Vrumun. In de voorbereiding op deze overstap zijn we allereerst heel goed ondersteund. Inwerkinstructies, Vrumun op proef (met eigen cliëntengegevens) en een goede planning naar het moment van de conversie van het oude naar het nieuwe softwareprogramma, maakte dat we goed waren voorbereid.
In een tijdsbestek van slechts een nacht was de conversie geslaagd!
Het grote voordeel van Vrumun is dat het een enorme opslagruimte kent. Alle cliëntengegevens van Anamnese tot Echo-uitslagen, alsook prenatale screening en verwijzingen, kunnen nauwkeurig en gedetailleerd verwerkt worden.
Daarbij kent het programma ook veel gebruikersmogelijkheden zodat er per praktijk nog items toegevoegd kunnen worden. Tevens is Vrumun ‘up-to-date’ en past in het huidige tijdperk van Verloskunde.
De ondersteuning vanuit Vrumun door Wouter en Freek is geweldig. Met een bereikbaarheid van 24uur per dag en de bereidheid altijd mee te denken naar nieuwe mogelijkheden is in een woord: Fantastisch! Deze goede ondersteuning heeft er tevens voor gezorgd dat we de overstap aandurfden."

Logo De Vroedschap Lianne van de Pol: "in juli 2010 zijn wij overgestapt naar Vrumun en werken met volle tevredenheid met dit uitgebreide programma.
Nog regelmatig ontdekken wij nieuwe gebruiksopties!
In Vrumun kun je veel gegevens kwijt, zonder het verlies van overzicht. Door de mogelijkheid van memo’s zowel binnen een cliëntenkaart als in het startscherm, en de aanwezigheid van een checklist is Vrumun erg bruikbaar in een groepspraktijk. Bij onduidelijkheden of vragen is Wouter als vast aanspreekpunt flexibel bereikbaar, wat erg prettig is in ons beroep.'


Logo Enkhuizen

Marga Appelman: " November 2010 zijn we overgestapt op Vrumun. We werkten met Micronatal en twijfelden tussen Onatal en Vrumun. Het feit dat we met Vrumun uitgebreid konden oefenen en dat Vrumun goede ondersteuning biedt, heeft de doorslag gegeven. Natuurlijk was het best wennen maar Wouter en Freek stonden en staan altijd voor ons klaar. Een vraagje via de email en je hebt dezelfde dag antwoord. Waar vind je die service!
Het programma biedt veel meer mogelijkheden dan ons oude programma en er kunnen gemakkelijk gegevens worden geëxporteerd. Bloeduitslagen ontvangen we nu grotendeels digitaal. Pop-up memo's maken het makkelijk iedereen in de praktijk op de hoogte te houden.
Verschillende suggesties van onze kant, zoals beveiligen van memo's, werd door Freek snel gerealiseerd. Al met al zijn we heel blij met onze overstap op Vrumun."

Bronovo Thea ten Broek, Hoofd Planning & Control:
"Het Bronovo Ziekenhuis is één van de weinige ziekenhuizen in Nederland met een eerstelijns verloskundigenpraktijk in huis. Deze bijzondere constructie is één van de parels in onze zorgverlening. Helaas genereert deze parel wel heel veel administratieve rompslomp, waar we als ziekenhuis al enkele jaren niet gemakkelijk mee uit de voeten konden.
Vrumun heeft ons werkelijk ongelofelijk goed geholpen met alle problemen waar we bij de declaratie tegenaan liepen, snel en daadkrachtig op te lossen. Aan alle onze eisen en wensen werd tegemoet gekomen, hoe afwijkend die soms ook waren van de normale eerstelijns praktijk waar Vrumun gewoonlijk mee van doen heeft.
De back office ondersteuning van Vrumun is fantastisch. Een proactief, meedenkend en servicegericht team staat bij nacht en ontij paraat om ons -ook ongevraagd- uit de brand te helpen.  De prijs-kwaliteit-verhouding is meer dan prettig te noemen. Wij durven iedereen met een gerust hart aan te raden om met Vrumun in zee te gaan."

Fellenoord Petra van der Tempel: "Aangezien wij meer verstand hebben van verloskunde, liepen we met ons oude programma regelmatig vast. Hoe ze het doen weet ik niet, maar dat is met Vrumun echt verleden tijd. De vriendelijkheid, de flexibiliteit en de snelle manier van probleem oplossen, maakt dat alles heel soepel verloopt. Het is een zeer gebruiksvriendelijk programma waar wij zeer tevreden over zijn."
De Eerste Stap Ilse Vermeulen: "Per 01-01-2011 ben ik begonnen met mijn eigen verloskundigenpraktijk.
Ik heb gekozen voor het programma Vrumun. Het is overzichtelijk en je kunt er veel informatie in kwijt. Natuurlijk is het altijd eerst even wennen, maar na een paar keer heb je het zo onder de knie. Ik vind het erg fijn dat je een vast aanspreekpunt hebt, en daarnaast zijn ze altijd goed bereikbaar. Wouter is nooit te beroerd om een paar uur te investeren om met je het programma door te nemen. De begeleiding en service zijn dus top!
De afgelopen 3 jaar heb ik zelf met Micronatal gewerkt. Voor mijn werkzaamheden vind ik dit geen praktisch programma: bepaalde belangrijke zaken kun je niet vermelden, zoals echo’s en prenatale screening, en is er weinig schrijfruimte bij de prenatale controles.
Ook heb ik met Orfeus gewerkt en daar merkte ik dat de service niet altijd optimaal was.
Ik zet nu een nieuwe stap en daar past ook een nieuw verloskundig programma bij. Voor mij is Vrumun de goede keus geweest. Ik ben zeer tevreden en enthousiast over het programma."

Logo Zutphen

Karin Schreurs: "Na heel veel problemen met het vorige programma, die maar niet naar tevredenheid werden opgelost, kwamen we eigenlijk per ongeluk bij Vrumun uit. Om uitleg hoef je niet verlegen te zitten: Wouter (in ons geval dé man) weet met zijn niet aflatende enthousiasme iedereen voor zich te winnen, en terecht! Vrumun is een programma met heel veel gebruiksvriendelijke mogelijkheden waarbij de gebruikers zelf ook hun steentje bijdragen. Het programma wordt zoveel mogelijk aangepast aan de individuele praktijkwensen, en blijft verder ontwikkeld worden.
De veiligheidseisen die worden gesteld aan het gebruik van gegevens van cliënten zijn helemaal van deze tijd, kom daar maar eens om bij Micronatal of Orfeus.
Na ruim een half jaar werken met Vrumun kunnen we zeggen dat we heel tevreden zijn: over de service/helpdesk die èn bereikbaar èn snel is, over zorgmail, over werken op locatie met een dongel, over de declaraties, over de memo-handigheidjes, kortom over Wouter en Freek!"


Logo Lekbrug

Aucke Lycklama a Nijeholt: "Sinds 1 januari 2010 zijn wij over naar Vrumun, een grote stap voor een praktijk met 10 verloskundigen, 3 praktijkassistentes, 8 spreekuurlocaties en een groot klantenbestand! We gebruikten MicroNatal om te declareren en voor de naw, verder schreven we alles op de zwangerschapskaart! Wat wij wel hadden, was een digitale spreekuuragenda en een digitale visitelijst! We waren op zoek naar een pakket waar we alles ineen zouden hebben en dat is gelukt! De overgang duurt even voor dat alles in Vrumun staat; een goed leerproces om het programma goed te leren kennen. En de ondersteuning door Wouter en Freek is geweldig, geen vraag is te gek en ze zijn heel toegankelijk!
Declareren gaat geweldig en vlot en nauwelijks meer afwijzingen! En ik ben sinds april met een kleine laptop en dongel van Vrumun en KPN op pad! Waardoor je op elke locatie je partus kan invoeren en gelijk je visites kan plannen.
Alle telefonische consulten kan je verwerken op de zwangerschapskaart en daar ook aangeven dat het een telefonisch consult was! Zo hou je het klantendossier goed bij! De agenda is subliem en ziet er prachtig uit met mooie kleuren! En op alle locaties kunnen werken met zoveel tegelijk je wilt, ideaal! Het is een heel proces zo’n overgang met een grote praktijk, maar het gaat ons uiteindelijk veel tijd opleveren!!

Logo Horst Maasdorpen Marlon Denissen: "omdat ons vorige programma diverse onderdelen niet meer kon ondersteunen, zijn wij sinds dit jaar overgestapt op Vrumun. Wel spannend om van een vertrouwd programma zomaar op een ander over te stappen. Maar we zijn happy met deze overstap. Wij zijn ontzettend tevreden met Vrumun en vooral met de service en gebruikersvriendelijkheid van dit programma. Binnen no-time hadden we ons hele klantenbestand in Vrumun staan. Het programma is overzichtelijk en vooral ook voor de groepspraktijk erg functioneel. Je kan met z’n allen tegelijkertijd in het programma werken en de memo-functie is vooral hierbij erg handig. Zo is iedereen steeds op de hoogte van wat er speelt in de praktijk, wat tevens erg prettig is naar het contact met de zwangere. Regelmatig ontdekken we dat dit programma ons nog meer nieuwe mogelijkheden biedt."

Logo Madelief Karine Straatsma: "Wij zijn met Vrumun begonnen bij de start van onze praktijk. We waren beiden andere automatiseringssystemen gewend, maar die bevielen niet en de service was erg slecht. Via via hoorde ik goede verhalen over Vrumun. Na het gebruik van de proefversie waren we overtuigd. Het werkt erg prettig, al zijn bepaalde dingen even wennen omdat dat bij andere systemen anders werkte. Uiteindelijk is Vrumun minder omslachtig. Waar we ook erg blij mee zijn is de goede service. Als we iets niet begrijpen of iets veranderd willen zien wordt daar direct naar gekeken en uitgelegd. We kunnen niet alleen op elk moment bellen of mailen, er wordt ook opgenomen en gelijk gehandeld! Sinds kort heeft Vrumun ook een agendafunctie, dit maakt telefonisch overdragen en digitaal werken mogelijk. We grijpen niet meer mis zoals bij de papieren agenda die toch altijd op een andere plaats ligt dan verwacht."

ROOS Marlies Bartels: "Sinds begin 2010 zijn we verhuisd naar het Poortgebouw, vóór het ziekenhuis in Roosendaal. We werken nu met een Elektronisch Verloskundig Dossier, samen met de gynaecologen. Binnen dit EVD kunnen we niet declareren, dus waren we op zoek naar een declaratieprogramma. MicroNatal was niet bereid mee te denken. Vrumun daarentegen wel, op een zeer prettige manier. Ook voor ons echocentrum declareren we nu op deze manier, tot volle tevredenheid. Een prachtprogramma."

Joke Brandenbarg

Joke Brandebarg: "Als je lange tijd gewend bent om met een programma te werken dan ga je niet van de ene op de andere dag over. Ik heb ervaring met twee programma's en de overstap van 1 naar 2 werd gemaakt omdat de boekhouding en het verwerken van de verloskundige gegevens eenvoudiger en overzichterlijker zou zijn. Het bleek inderdaad iets eenvoudiger, maar niet echt overzichtelijk en wat betreft het verwerken van de declaraties, dat leverde alleen hoofdschuddende reacties op van mijn boekhouder. Na een vervelende ervaring met de help-desk ging ik getergd het internet op en wat ik niet verwachtte, er doemde zo waar een andere speler in het verloskundig veld op, Vrumun. U begrijpt het al, na een voorzichtige benadering, volgde een gesprek, daarna maanden denken en broeden en vervolgens de overstap. De verwerking van de verloskundige gegevens zijn goed doordacht en overzichtelijk, de declaraties zijn een feest, mijn boekhouder zal tevreden kunnen zijn en wat bovenal zo onverwacht, prettig en klantvriendelijk is, er wordt een begeleiding gegeven zoals ik nog nooit tevoren heb gekregen bij de installatie van een programma! Top Wouter!  voor de snelheid waarmee je reageert op mijn vragen."
Logo 't Hart

Francois Hesseling: "Na de beslissing eerst een aantal maal voor ons uit te hebben geschoven, kwamen wij in 2008 wederom voor de keuze te staan: overstappen op Natal Online, of op zoek naar iets anders. De eerste optie betekende opnieuw doorgaan met de helpdesk die je, als je ze uiteindelijk te pakken kreeg, behandelde als een volslagen computerleek. Opnieuw de frustraties over de verdwenen en verkeerde declaraties en blijven accepteren dat er na iedere update een kleine maand verstreek voordat de kinderziektes er weer uit waren, als dat al lukte. Van de tweede optie was echter eerder nooit sprake: Orfeus was, naar wat wij hoorden, misschien nog wel erger dan Natal en verder was er niets. Dachten wij…
Totdat een van mijn collega’s via een oude bekende een kaartje van Vrumun in handen kreeg.
Na een korte blik op de site besloten we een afspraak met de heren te maken. In een avond werd ons de opzet en achtergrond van het programma duidelijk gemaakt, hetgeen ons enthousiasme alleen nog maar verder deed stijgen: dit is precies wat we zoeken!

Inmiddels zijn we per 1 november 2009 overgestapt. Sinds de keuze om over te gaan hebben Freek, maar vooral Wouter continue meegedacht en meegeholpen om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. Specifieke wensen werden verwerkt, een proefconversie werd gedaan om ons meer wegwijs te maken en naar aanleiding hiervan werd het programma nog verder gecustomized.

Na een dag met Vrumun gewerkt te hebben merk je hoeveel meer je kan met het programma ten opzichte van Natal, en na een week wil je nooit meer iets anders. Declareren is letterlijk kinderspel, je moet bijna moeite doen om het mis te laten gaan. Vanwege de koppeling met Vecozo heb je altijd de meest recente gegevens, dus ook van de mensen die na 1 januari zijn overgestapt op een andere verzekering. Vrumun geeft je een seintje als er iets niet lijkt te kloppen, je doet de COV-check en het is geregeld. Er is een koppeling met ons echo-apparaat waar meteen ook de meest recente groeicurven op gezet worden. Dus geen overtypen meer, zoals in Natal altijd nodig was. De LVR loopt als vanzelf, je perinatale registratie zie je met 1 druk op de knop en je boekhouding wordt aan het einde van het jaar compleet voor je opgemaakt, inclusief een overzicht van het aantal echo’s en counseling. De verwijsbrieven zien er goed uit, de labuitslagen verwerken zich via Zorgmail praktisch zelf, ik kom bijna superlatieven tekort!
Mocht je echter toch ergens tegenaan lopen, of iets functioneert toch niet naar behoren: de helpdesk is echt letterlijk 7 dagen per week, 24 uur per dag. In 1 woord fantastisch.
Wouter lost de problemen snel en accuraat op en staat altijd open voor aanvullingen of aanpassingen aangaande het gebruiksgemak.
Kortom precies het programma wat je nodig hebt."


Logo Nona

Dämphy Walterbos: "Sinds 1 november 2009 zijn wij overgestapt op Vrumun. Het was een grote stap, omdat wij van twee praktijken 1 grote praktijk zijn geworden en 1 van de praktijken nog weinig met computers deed. Het is ons 100% meegevallen.
Voor Vrumun was het de eerste keer dat ze twee praktijken gezamenlijk moesten converteren, maar ook dit is gelukt.
Declareren is nog nooit zo eenvoudig geweest en ook de lvr is perfect. Met zorgmail moeten we nog beginnen, maar met de fantastische 24uurs helpdesk zal dit wel lukken.  Ze luisteren naar je wensen en proberen het zonodig aan te passen. Zelf degene die bijna nooit wat met computers doen, hebben het programma inmiddels goed onder de knie. Onze praktijk is heel tevreden.

Logo Inzicht

Laury Post: "Vanaf januari 2009 is onze praktijk volop met Vrumun gestart, na ongeveer 3 maanden proefdraaien. We zijn erg tevreden over de bereikbaarheid en deskundigheid van de helpdesk, die inspeelt op onze wensen, waardoor het programma nog steeds groeiende is en hierdoor zijn er meer koppelingen mogelijk zoals Zorgmail en de koppeling met de prenatale screeningscentra.
Groot pluspunt is de LVR, die je direct na kunt kijken en verbeteren waar nodig en ook direct kunt versturen. Declareren doen we elke week, zonder problemen. Al met al, we zijn erg tevreden met dit innovatieve programma."


Logo Inzicht

Marleen Braamhaar-Steggink: "Sinds de start van ons echocentrum in oktober 2008 werken we naar grote tevredenheid met Vrumun. Het declareren loopt prima, we krijgen zelden foutmeldingen. Het is goedkoop en de helpdesk is altijd bereikbaar wat erg prettig is. In de zomer van 2009 is er voor ons een koppeling gemaakt tussen ons echoapparaat en Vrumun waardoor met 1 druk op de knop alle metingen en belangrijke andere gegevens in het digitale echoformulier staan. Hiervoor is geen DICOM nodig!"

Logo Vita Nova

Suzanne de Windt: "Het fijne aan Vrumun is dat je altijd iemand kan bereiken. Op het moment dat er problemen zijn of dingen zijn waar je niet uit komt, wordt er meteen werk van gemaakt.
Daarnaast zijn met Vrumun de ergernissen van ons vorige systeem nu eindelijk verleden tijd!
Wij hebben het gevoel dat er goed naar onze adviezen geluisterd wordt, waardoor Vrumun een systeem aan het worden is waar iedereen in zijn eigen praktijk veel aan heeft."


Logo Echocentrum Rijssen Holten

Gerd Johanns: "Per 1 juni 2009 is het echocentrum verhuisd naar Medisch Centrum Rijssen. Dit was voor ons het moment op zoek te gaan naar moderne software voor onze praktijk.
Vrumun sloot direct volledig aan op onze wensen en dat voor een fractie van de prijs die we gewend zijn bij de gevestigde orde."

 

Logo Zwolle Zuid Wilma Dijks: "Eigenlijk waren we helemaal niet op zoek naar een nieuw pakket, maar op een gegeven moment liep ons toenmalige systeem vast. Omdat we Vrumun al gebruikten in ons echocentrum, wisten wij vrij goed de mogelijkheden van Vrumun en was de keuze snel gemaakt. Nu hebben we zelden meer afkeuringen door de geintegreerde COV-check en de (jaar)overzichten zijn een openbaring."

Logo Echocentrum Rijssen Holten

Irma Hoekstra
: "Van een bevriende praktijk kregen we goede geluiden over Vrumun te horen. We hadden met onze toenmalige leverancier het gevoel dat de service te wensen over liet. Daarom hebben we voor Vrumun gekozen. We zijn zeer tevreden over de support die we nu krijgen. Het programma wordt steeds aangepast naar onze wensen. We zijn erg tevreden."


Materna
Melanie Vogelaar: "Een automatiseringsprogramma moet dienen om het werken te vereenvoudigen en dat was niet het geval met ons vorige programma. Vrumun is daarentegen echt een aanwinst!
Sinds we Vrumun hebben, kost declareren een fractie van de tijd die we eerder kwijt waren.
Een koppeling met de labuitslagen zorgt voor foutloze verwerking en de helpdesk van Vrumun is altijd bereikbaar en welwillend om het ons zo makkelijk mogelijk te maken.
Vrumun maakt het minst leuke deel van ons werk toch nog aantrekkelijk!"

Logo Sliedrecht

Sjaak Toet: "Vroeger, toen we nog niet met Vrumun werkten, waren we een heel weekend bezig om te declareren en alles te controleren. Vervelend en tijdrovend werk. Bovendien ging er een hoop fout doordat postcodes, BSN nummers e.d. niet juist waren ingevuld. Nu worden alle gegevens van een nieuwe cliënt automatisch opgehaald bij de BSN check en juiste verzekeringsgegevens vervolgens via de COV controle. Alle gegevens kloppen nu altijd en er gaan geen declaraties meer weg die niet gecontroleerd zijn door Vrumun. De declaraties worden AUTOMATISCH aangemaakt je hoeft niet eerst weer een bestandje te maken dat je vervolgens weer via vecozo moet verzenden. Ik hoef nu alleen nog maar op de verstuur-knop te drukken en alles is verstuurd. Ook de retourinformatie wordt automatisch verwerkt. Wat ook erg prettig is, is het ontvangen en verwerken van lab.uitslagen via zorgmail, geen post meer en niet het risico van typefouten bij overname. Kortom, wij zijn dik tevreden!

Logo Ella Maria van de Westerlo: "Ik voel mij altijd erg onzeker als het op werken aankomt met een computer en met ons vorige software pakket. Ik en Vrumun zijn twee handen op een buik. Het ging vanaf het begin meteen goed. En toen wij in februari 2009 overgingen  had ik het twee weken daarvoor pas voor het eerst serieus bekeken.  Echt een zorg minder en hiermee meer tijd om op andere zaken te concentreren."

Echocentrum Rivierenland

Joost de Jong: "Aangezien ons pakket in 2008 de nieuwe declaratiestandaard niet ondersteunde, zijn we eigenlijk direct overgestapt op Vrumun. Maar Vrumun bleek nog veel meer mogelijkheden te hebben. Het hele echoproces is een stuk makkelijker en sneller. De koppeling van het echo apparaat is ideaal, er komt een keurige print met alle echo uitslagen en grafieken uit de printer rollen en er wordt direct automatisch een declaratie aangemaakt zodra de echo wordt opgeslagen. Ook de verwerking van SEO en NT gegevens die aangeleverd moeten worden aan de vergunninghouder gaat op een efficiënte manier.


EZRA

Suzanne Molenaar: "Tijdens mijn echo opleiding, liep ik stage bij Echo Enzo. De verloskundige waar ik mee samenwerkte was erg enthousiast over Vrumun. Haar eigen praktijk (Mami) had ook al het besluit genomen om over te stappen op Vrumun. Nadat zij mij Vrumun had laten zien, werd het voor mij duidelijk dat Vrumun een verbetering was. Ons oude softwarepakket was omslachtig, duurde een lange tijd voordat we antwoord op onze vragen kregen en na iedere update was toch niet alles in orde.
Al tijdens de proefperiode was het contact met Vrumun goed. We konden ieder moment bellen met onze vragen en als we iets zagen ter verbetering werd dit snel doorgevoerd."

Goto Home
Goto Organisatie
Goto Vrumun
Goto Voordelen
Goto Kosten
Goto Gratis maand op proef
Goto Overstappen op Vrumun
Stay at Gebruikers Vrumun
Goto Vragen
Goto Contact© 2016 VRUMUM - telefoon: 06 4120 2532 - email: info@vrumun.nl